Your Europe

Najava događanja „SVE NA JEDNOM MJESTU!“ Cvjetni trg, Zagreb, 19. svibanj 2018.

16.05.2018.
Najava događanja „SVE NA JEDNOM MJESTU!“ Cvjetni trg, Zagreb, 19. svibanj 2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta poziva građane, poduzetnike i tijela javne uprave na događanje „SVE NA JEDNOM MJESTU!“ koji će se održati u subotu, 19. svibnja 2018.  godine na Cvjetnom trgu u Zagrebu od 10:00 do 14:00. Predmetno događanje je nastavak ciklusa informiranja građana, poduzetnika i javne uprave započeto dana 9. rujna 2017. godine u Zagrebu, te održano u Osijeku 22. rujna 2017., Varaždinu 29. rujna 2017., Rijeci 13. listopada 2017. i Splitu 27. listopada 2017. godine.

 

Stručnjaci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstaviti će mogućnosti različitih instrumenata unutarnjega tržišta koji su besplatni i na usluzi našim građanima i poduzetnicima te povezani s javnom upravom. 

 

Građani mogu doznati više o svojim potrošačkim pravima prilikom prekogranične kupovine i kupovine u Hrvatskoj, alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, rješavanju prekograničnih potrošačkih pritužbi putem Europskog potrošačkog centra Hrvatska, kupnji putem Interneta, prednostima i uštedama koje donose e-račun i e-potpis, svojim pravima u drugim državama EU-a, rješavanju problema s administrativnim tijelima u drugim državama EU-a i dr.

 

Poduzetnici se mogu informirati o slobodnijem (prekograničnom) pristupu tržištu usluga u nizu djelatnosti, stavljanju proizvoda na tržišta drugih država članica EU-a, sprečavanju prepreka za proizvode i pružanje usluga informacijskog društva, digitalnom gospodarstvu, prednostima i uštedama

koje im donosi elektroničko fakturiranje, uslugama povjerenja u elektroničke potpise, uspostavi e-kontakata s javnom upravom, svojim pravima u drugim državama EU-a, rješavanju problema s administrativnim tijelima u drugim državama EU-a, svojim pravima i obvezama koje imaju u odnosu na potrošače i dr.

 

Tijela javne uprave mogu dobiti sve potrebne informacije o korištenju Informacijskog sustava unutarnjeg tržišta (IMI sustavu) za brzu razmjenu podataka, e-kontaktu sa gospodarstvom, brzom rješavanju administrativnih problema građana i poduzentika vezanih za nepravilnu primjenu prava EU-a (SOLVIT), obvezama tijela nadležnih za propise koji se ne usklađuju sa zajedničkim pravilima EU-a za proizvode i usluge informacijskog društva (TRIS i Kontaktna točka za proizvode) i dr.

 

Budite informirani - iskoristite prilike europskog tržišta!


POZIVNICA- događanje "Sve na jednom mjestu", Cvjetni trg, Zagreb, 19. svibnja 2018.


ECC Austrija ECC Belgija ECC Bugarska ECC Cipar ECC Češka ECC Danska ECC Estonija ECC Finska ECC Francuska ECC Njemačka ECC Grčka ECC Mađarska ECC Island ECC Irska ECC Italija ECC Latvija ECC Litva ECC Luksemburg ECC Malta ECC Nizozemska ECC Norveška ECC Poljska ECC Portugal ECC Rumunjska ECC Slovačka ECC Slovenija ECC Španjolska ECC Švedska ECC Ujedinjena Kraljevina

IAC