Your Europe

U Zagrebu obilježen Svjetski dan prava potrošača

16.03.2018.
U Zagrebu obilježen Svjetski dan prava potrošača

‌Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s ostalim dionicima zaštite potrošača jučer je u zagrebačkom muzeju Mimara svečano obilježilo Svjetski dan prava potrošača. Svečanost su otvorili potpredsjednica Vlade RH i ministrica dr. sc. Martina Dalić i voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević, a potom je uslijedio okrugli stol na temu “Kako povećati informiranost potrošača u Republici Hrvatskoj?”.

Na svečanom obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo je potpisalo i dva Sporazuma o suradnji na provedbi projekta „Savjetovanje potrošača”, jedan s Ministarstvom financija, koje osigurava sredstva za rad savjetnika za područje financijske pismenosti, te s Gradom Zagrebom za sufinanciranje rada savjetovališta na području grada Zagreba.

Od 12 do 18 sati u prizemlju muzeja građani su mogli doznati sve o svojim potrošačkim pravima na 36 informativnih pultova Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i drugih javnih tijela, dionika politike zaštite potrošača u RH. Potrošači su tako mogli doznati što učiniti s neispravnim proizvodom, kakva su njihova prava na području javnih usluga s naglaskom na elektroničke komunikacije, pronaći informacije o rješavanju potrošačkih pritužbi i sporova, saznati sve o naplati duga potrošača i o zaštiti osobnih podataka, upoznati se s pravima na informacije o hrani i kvaliteti proizvoda, a posebno je istaknuto područje digitalnog tržišta i informacije za potrošače na internetu.

Više informacija na: https://www.mingo.hr/page/u-zagrebu-obiljezen-svjetski-dan-prava-potrosaca

ECC Austrija ECC Belgija ECC Bugarska ECC Cipar ECC Češka ECC Danska ECC Estonija ECC Finska ECC Francuska ECC Njemačka ECC Grčka ECC Mađarska ECC Island ECC Irska ECC Italija ECC Latvija ECC Litva ECC Luksemburg ECC Malta ECC Nizozemska ECC Norveška ECC Poljska ECC Portugal ECC Rumunjska ECC Slovačka ECC Slovenija ECC Španjolska ECC Švedska ECC Ujedinjena Kraljevina

IAC