Your Europe

Najava događanja: Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

07.10.2021.
Najava događanja: Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

‌Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira događanje hibridnog formata pod nazivom „Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”, koje će se održati 13. listopada 2021. u okviru Konferencije o budućnosti Europe u hotelu Esplanade Zagreb (dvorana Paris) s početkom u 13:00 sati.

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Utjecaj i posljedice klimatskih promjena zahtijevaju temeljitu i brzu promjenu navika i obrazaca ponašanja potrošača. Podizanje svijesti potrošača o njihovom utjecaju na okoliš ključan je faktor za promicanje održive potrošačke kulture i potrošnje.

Cilj ovog događanja je pružiti potrošačima bolje i pouzdanije informacije o održivosti proizvoda i potrošnje kako bi ih se osnažilo i potaknulo da sudjeluju u zelenoj tranziciji Europske unije, čime će ujedno doprinijeti i boljoj budućnosti okoliša i klime.

Događanje će biti hibridnog formata, odnosno uživo i putem videostreama, a obuhvaćat će 2 tematska panela – Korporativni ekološki otisak: poboljšanje održivosti i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te Osnaživanje potrošača za sudjelovanje u zelenoj tranziciji: zeleni marketing i trajnost proizvoda.

S obzirom na situaciju uzrokovanu korona virusom, broj sudionika je ograničen stoga se za sudjelovanje uživo možete prijaviti na linku u nastavku teksta. Važno je napomenuti da je za sudjelovanje uživo potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Link za prijavu: https://www.eventbrite.com/e/promijeni-svoj-ekoloski-otisak-i-ostavi-dobar-utisak-tickets-186619121817.

Događanje će biti moguće pratiti i online putem sljedećeg linka: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUldO2opz4qHNB1h3ZIt0u5F2N-dSOukAJG.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 07.10.2021.

ECC Austrija ECC Belgija ECC Bugarska ECC Cipar ECC Češka ECC Danska ECC Estonija ECC Finska ECC Francuska ECC Njemačka ECC Grčka ECC Mađarska ECC Island ECC Irska ECC Italija ECC Latvija ECC Litva ECC Luksemburg ECC Malta ECC Nizozemska ECC Norveška ECC Poljska ECC Portugal ECC Rumunjska ECC Slovačka ECC Slovenija ECC Španjolska ECC Švedska ECC Ujedinjena Kraljevina

IAC